Skip to main content

17 April 2019

Elektrische fiets kopen aan de nieuwe lagere btw?

Denk aan een fietsverzekering!

U zit al een tijdje na te denken om een elektrische fiets te kopen? Dan hebben we goed nieuws voor u! 

Door een wetsvoorstel dat de Kamercommissie van Financiën vorige maand goedkeurde, zal de btw op (elektrische) fietsen immers dalen van 21% naar 6%. 

‘Wat scheelt dat in mijn portemonnee’, horen we u al denken… Wel, stel dat u voor de btw-verlaging een e-bike kocht van €2.999, dan zal u er na die verandering slechts €2627,22 voor betalen. Dat is een besparing van maar liefst €371,78! Met het besluit wil de regering mensen ervan overtuigen om hun auto (af en toe) in te ruilen voor de fiets en dus op een ecologische manier aan mobiliteit te doen. De wet zal wellicht maar volgend jaar in werking treden, dus het wordt nog even wachten!

Als u wilt investeren in een e-bike is het verstandig om na te denken over een fietsverzekering. Elektrische fietsen zijn door hun waarde immers vaak het mikpunt van diefstal. Wist u dat u uw e-bike (met trapondersteuning tot maximum 25 km/u) al vanaf €55 per jaar tegen diefstal kunt verzekeren bij Curalia? Hiervoor krijgt u de volledige aankoopwaarde terug! Vanaf €75 per jaar bent u ook nog eens verzekerd tegen schade en hebt u recht op pechhulp in de Benelux en 30 km over de grens. Indien u over een familiale verzekering beschikt, is dit automatisch inbegrepen! Meer informatie? Mail ons via info@curalia.be of bel 02/735.80.55. 
 

Gerelateerd nieuws