Skip to main content

5 April 2019

Bescherm jezelf online: stop met Internet Explorer te gebruiken!

De browser Internet Explorer heeft beveiligingsproblemen en is niet meer compatibel met moderne websites.

Dat is wat topman Chris Jackson van Microsoft onlangs bekendmaakte. Hij raadt particulieren en bedrijven aan om de browser niet meer te gebruiken, tenzij het echt niet anders kan. “Internet Explorer is een compatibiliteitsoplossing. We ontwikkelen er geen nieuwe standaarden meer voor en hoewel veel sites er gewoon op zullen werken, gaan ontwikkelaars hun site niet langer testen voor Internet Explorer vandaag.”

Naast compatibiliteitsproblemen, ook bij de website van Curalia, creëert Internet Explorer veiligheidsproblemen. Als bedrijf is het dus ten sterkste aan te raden om alle computers te voorzien van moderne browsers als Chrome of Firefox om verrassingen te vermijden. Zeker als deze waarschuwing door Microsoft zelf wordt meegedeeld. Het bedrijf kondigde overigens aan om de ondersteuning voor haar browser vanaf 2020 stop te zetten. 
Het kiezen van een veilige browser is dus een stap in de goede richting, maar het beschermt u niet per se van cyberhackers. Volgens een onderzoek dat VMWare uitvoerde, blijkt dat maar liefst 64 procent van de Belgische ondernemingen het afgelopen jaar met beveiligingsproblemen kampte. Een deel daarvan werd getroffen door zogenaamde ransomware, waarbij gegevens door de hacker geblokkeerd worden en in ruil grote sommen geld vraagt. Het is dus geen overbodige luxe om uzelf en uw bedrijf digitaal te laten verzekeren. Daarom heeft Curalia in samenwerking met AXA een unieke Cyber Protection samengesteld, die u middels 6 dekkingen beschermt tegen alle soorten cyberaanvallen. Neem geen risico en bekijk hier ons aanbod
 

 

Gerelateerd nieuws